Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

  1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας;
    2.    Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε;
    3.    Ποιοι οι τρόποι συλλογής των προσωπικών δεδομένων σας;
    4.    Ποιες οι αρχές και νομικές βάσεις συλλογής και επεξεργασίας;
    5.    Ποιος ο  σκοπός και ποια η νομική βάση της κάθε επεξεργασίας;
    6.    Ποιο το νομικό πλαίσιο της Εμπορικής επικοινωνίας μας;
    7.    Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα σας;
    8.    Πώς μπορείτε να ενημερώνεσθε και να διαχειρίζεσθε οι ίδιοι τα στοιχεία σας;
    9.    Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;
    10.    Ποιες είναι διαδικασίες για την άσκηση των δικαιωμάτων σας;
    11.   Τι ισχύει για τη χρήση τραπεζικών καρτών ;
    12.   Ποιοι είναι οι τρίτοι αποδέκτες των δεδομένων σας;
    13.   Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων σας;
    14.   Τι ισχύει για τα Cookies;
    15.   Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

 

Η Επιχείρησή  μας δίνει προτεραιότητα στον σεβασμό των προσωπικών σας δεδομένων και λαμβάνει εύλογα μέτρα για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σε σχέση με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Οι παρακάτω όροι  επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από την επιχείρησή μας με την επωνυμία ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (NIARCHAKOS PANAGIOTIS TOU NIKOLAOU) και το διακριτικό τίτλο pazari4all.gr αφορούν τους πελάτες του φυσικού και ηλεκτρονικού μας καταστήματος και τους χρήστες της ιστοσελίδας μας (www. pazari4all.gr) και τα social media και πλατφόρμες πώλησης.

  1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας;

1.1.    Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι o Νιαρχάκος Παναγιώτης του Νικολάου  με επαγγελματική έδρα την Αγία Βαρβάρα Αττικής, οδός Θησέως αρ. 3, με ΑΦΜ 138204080, Δ.Ο.Υ. Νίκαιας, με αρ. μητρώου ΓΕΜΗ 138218108000, αρ. τηλεφώνου 210-5447906, ηλεκτρονική διεύθυνση pazari4all@gmail.com  (εφεξής ο «Επιχειρηματίας»).
1.2    Στοιχεία επικοινωνίας: Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την παρούσα πολιτική απορρήτου και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εξής τρόπους:

Α) Με τηλεφωνική Εξυπηρέτηση στo  άνω τηλέφωνο από Δευτέρα έως  Παρασκευή 10:00 πμ- 6.00 μμ και Σάββατο 10.00 πμ – 3.00 μμ/
Β) Με αποστολή Email στο pazari4all@gmail.com

Γ) Με αποστολή απλού ταχυδρομείου στην Δ/νση ταχυδρομείου: Θησέω; αρ. 3,  Αγία Βαρβάρα Αττικής, ΤΚ 12351.

  1.  Ποια προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε;

Στα προσωπικά δεδομένα σας ανήκει κάθε πληροφορία που επιτρέπει, είτε από μόνη είτε συνδυαστικά με άλλες, τη μοναδική ταυτοποίησή σας, κατά τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και των αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Πρόκειται για πληροφορίες που καταχωρείτε ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή σας και τη δημιουργία και διαχείριση Λογαριασμού στο e-shop, όπως ενδεικτικά ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση (email), για έκδοση τιμολογίου εφόσον το επιθυμείτε, όπως ενδεικτικά ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ., για δεδομένα που καταχωρείτε κατά την υποβολή μιας παραγγελίας, όπως ενδεικτικά διεύθυνση παράδοσης προϊόντος και κινητό τηλέφωνο, αλλά και για πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του eshop, όπως για παράδειγμα πληροφορίες που η Επιχείρηση συλλέγει αυτόματα (για παράδειγμα, την ip address σας για την είσοδο και πλοήγησή σας στη σελίδα μας) ή με τη χρήση cookies. Επίσης συλλέγουμε πληροφορίες που αφορούν σε ενδεχόμενο αίτημά σας για εξυπηρέτησή σας, καθώς και στοιχεία που συλλέγουμε αυτόματα σε σχέση με εσάς, όπως τα δεδομένα αγορών σας από την καρτέλα σας και από τις συναλλαγές σας. Λάβετε υπόψη ότι συλλέγουμε δεδομένα που μας ανακοινώνετε ή που ζητούνται σε οποιαδήποτε διάδρασή σας ή επικοινωνία μαζί μας, π.χ. στοιχεία που περιλαμβάνονται σε διαγωνισμούς ή άλλα προγράμματα, κληρώσεις, social media κλπ.  Επιπλέον, είναι δυνατό να συλλέγουμε δεδομένα ως συγκεντρωτικά και μόνον στατιστικά στοιχεία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα εχέγγυα που δεν επιτρέπουν την ταυτοποίησή σας.

Οι πληροφορίες αυτές καταχωρούνται σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως αναγνωριστικά στοιχεία εξοπλισμού ή τερματικών συσκευών σας, υπολογιστή, έξυπνου κινητού, tablet, ιστορικό διαδικτυακών αναζητήσεών σας, log files, cookies κλπ.

 

3.Tρόποι συλλογής προσωπικών δεδομένων

Ενδέχεται να συγκεντρώσουμε ΔΠΧ από διάφορες πηγές, όπως ειδικότερα:

  • απευθείας από τα υποκείμενα για έναν από τους παρακάτω λόγους :

α. Στοιχεία που μας δίνετε κατά την σύναψη, εξέλιξη και λύση της μεταξύ μας συμβατικής σχέσης.

β. Στοιχεία που μας δίνετε κατά την επικοινωνία σας μαζί μας ή την υποβολή κάποιου αιτήματός σας με οποιοδήποτε τρόπο.

γ• όταν εγγράφεστε οικειοθελώς στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (eshop) για την δημιουργία Λογαριασμού σας για την διευκόλυνση των αγορών σας καθώς και για την διατήρηση ιστορικού των αγορών σας.

δ. όταν λαμβάνουμε έγγραφα, αιτήματα, παραγγελίες, δικόγραφα, εντάλματα κλπ. τρίτων φορέων, όπως εποπτικές, εισαγγελικές, δικαστικές, φορολογικές αρχές, για την διερεύνηση εγκλημάτων και την προστασία σας έναντι απάτης ή καταπολέμησης κάθε μορφής εγκληματικότητας και προσβολής εννόμων αγαθών.

  • έμμεσα, από άλλες πηγές και επί τη βάσει σχετικού έννομου συμφέροντός μας, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  1. Στοιχεία που λαμβάνουμε κατά τον ενδεχόμενο πιστωτικό έλεγχο των υποκειμένων που συναλλάσσονται μαζί μας με όρους πίστωσης, εφόσον τηρηθεί η σχετική προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.
  2. Στοιχεία που συλλέγουμε κατά τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος βιντεοεπιτήρησης (CCTV) στις εξωτερικές εγκαταστάσεις της Επιχείρησης μας για την προστασία της Επιχείρησης και τρίτων προσώπων σχετικά με αδικήματα κατά της ζωής και της περιουσίας.
  • διαδικτυακά λαμβάνουμε και αποθηκεύουμε συγκεκριμένα είδη ΔΠΧ κάθε φορά που οποιοσδήποτε αλληλεπιδρά μαζί μας, όταν δηλαδή χρησιμοποιούμε cookies και τεχνολογίες παρακολούθησης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τίθενται από την εκάστοτε ισχύουσα σχετική νομοθεσία, καθώς επίσης και όταν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ο χρήστης του διαδικτύου έχει πρόσβαση στον ιστότοπό (“websites”) μας ή στις καταχωρίσεις μας, καθώς και σε άλλο περιεχόμενο που προβάλλεται  από την Επιχείρηση ή εκ μέρους της σε ιστοτόπους τρίτων. Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή σας σε οποιονδήποτε ιστότοπο της Επιχείρησής μας συλλέγονται απλά δεδομένα σχετιζόμενα με την αλληλεπίδρασή σας με τον ιστότοπο και την εγκατάσταση cookies (βλ. αναλυτικά στην αντίστοιχη Πολιτική Χρήσης Cookies (βλ. κατωτέρω)

 

4.Οι νομικές βάσεις της συλλογής και επεξεργασίας είναι οι εξής :

α) η συγκατάθεσή σας


ι) για την εγγραφή σας και τη δημιουργία Λογαριασμού στο e-shop
ii)  για λήψη επικοινωνίας από την Επιχείρηση για σκοπούς εξυπηρέτησης πελατών (π.χ. όταν ζητάτε ο ίδιος από την Επιχείρηση να επικοινωνήσει μαζί σας ή να διαχειριστεί ένα θέμα σας)

iii) για λήψη άμεσης εμπορικής επικοινωνίας από την Επιχείρηση(στο κινητό σας ή στο email σας ή σε πολυμέσα)
Όταν μας δίνετε την συγκατάθεσή σας για οποιοδήποτε από τα ανωτέρω μπορείτε να την άρετε οποτεδήποτε για το μέλλον με επικοινωνία στα στοιχεία της Επιχείρησης καθώς και με διαγραφή  στο αντίστοιχο σημείο της σελίδας μας ή με πρόσβαση στο Λογαριασμό σας στο e-shop (εφόσον διαθέτετε).

β) το έννομο συμφέρον μας

 

ι) για την ασφάλεια του Λογαριασμού σας και την ταυτοποίησή σας όπου απαιτείται, που είναι και προς όφελός σας για την αποφυγή απάτης ή περιστατικού παραβίασης ασφαλείας,

ιι) για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και την διαχείριση και βελτιστοποίηση των τεχνικών συστημάτων.

ιιι) για την υιοθέτηση εργαλείων/μέσων εξυπηρέτησης των πελατών πριν και μετά την πώληση καθώς και για να διαχειριζόμαστε το οποιοδήποτε ζήτημά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση και τις ανάγκες σας προς όφελός σας

ιv) για άμεση εμπορική επικοινωνία μαζί σας όταν είστε πελάτης μας

Όταν η νομική βάση είναι το έννομο συμφέρον, έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην ανωτέρω επεξεργασία ανά περίπτωση επεξεργασίας. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η Επιχείρηση δικαιούται να επικαλεστεί επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για να συνεχίσει την επεξεργασία αυτή (πχ. φορολογικές υποχρεώσεις, άρση αμφισβητήσεων κλπ) .

γ) η εκτέλεση της συμβατικής σχέσης που αναλαμβάνει η Επιχείρηση να εκπληρώσει προς εσάς στο πλαίσιο της σύμβασης αγοραπωλησίας προϊόντων από το e-shop.

 

δ) η συμμόρφωση με την νομική υποχρέωση της Επιχείρησης προς τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων και διατάξεων καθώς και λοιπών νομικών προϋποθέσεων κατά την εκτέλεση της σύμβασης (π.χ. ενημέρωσής σας για την παράδοση ων προϊόντων κλπ)

 

  1.  Ποιος ο σκοπός και ποιά η νομική βάση της επεξεργασίας;

    Σκοπός Επεξεργασίας    Νομική Βάση ΕπεξεργασίαςΕγγραφή – Δημιουργία και Διαχείριση Λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα (εφεξής το «e-shop»)α) η συγκατάθεσή σας για την εγγραφή σας και τη δημιουργία Λογαριασμού στο e-shop.
    β) το έννομο συμφέρον μας για την ασφάλεια του λογαριασμού σας και την ταυτοποίησή σας όπου απαιτείται

    Εκτέλεση της παραγγελίας σας από το e-shop ή τηλεφωνικά και συγκεκριμένα:

    –    υποβολή παραγγελίας από τον πελάτη
    –    καταχώρηση παραγγελίας
    –    τιμολόγηση προϊόντων
    –    παράδοση προϊόντων στον πελάτη
    –    υπαναχώρηση ή επιστροφή προϊόντος από άλλη αιτία
    –    παρακολούθηση παραγγελίας
    –    ενημέρωσή σας για την παραγγελία σας καθώς και για την εξέλιξη αυτής

 

α) η εκτέλεση της συμβατικής σχέσης

β) η συμμόρφωση με έννομες υποχρεώσεις μας

Λειτουργία του eshop που περιλαμβάνει:
–    τεχνική αρτιότητα και ασφάλεια
–    βελτιστοποίηση των εμπορικών διαδικασιών και των τεχνικών συστημάτων

α) Το έννομο συμφέρον της επιχείρησης μας για την λειτουργία του eshop μας τεχνικά άρτια και με ασφάλεια
β) Το έννομο συμφέρον της εταιρείας μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας

Εξυπηρέτηση πελάτη που περιλαμβάνει:
–    Επικοινωνία από τον πελάτη στα μέσα επικοινωνίας της μας (συμβατικά μέσα, email ή τηλεφωνικό κέντρο, ή σε πολυμέσα επικοινωνίας π.χ. viber ή σε άλλο μέσο, social media).

 

  1. Ποιο το νομικό πλαίσιο της εμπορικής επικοινωνίας μας ;
    Είναι αυτό που καθορίζει η νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή (ν. 2251/1994) και η νομοθεσία ιδιωτικότητας (ΓΚΠΔ 2016/679), καθώς και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του ν. 2472/1997 (ν. 3471/2006), ως εκάστοτε ισχύουν.6.1. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση

    Σκοπός Επεξεργασίας    Νομική Βάση Επεξεργασίας
    Άμεση Εμπορική Επικοινωνία:
    Συνίσταται σε γενική ενημέρωσή σας για:
    –    προωθητικές ενέργειες

–    εν γένει ενημέρωση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

Η προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

Μπορείτε να την άρετε οποτεδήποτε με επικοινωνία στα στοιχεία της Επιχείρησης, καθώς και με διαγραφή (unsubscribe) στον αντίστοιχο σημείο στη σελίδα μας ή με πρόσβαση στον ειδικό πίνακα διαχείρισης των δεδομένων σας, εφόσον έχετε Λογαριασμό στο e-shop

Το έννομο συμφέρον της επιχείρησης για την επεξεργασία των δεδομένων των πελατών της (δηλ. προσώπων των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας τα έχουμε αποκτήσει νομίμως στο πλαίσιο πώλησης των προϊόντων μας) για σκοπούς εμπορικής προώθησης .

Μπορείτε να ζητήσετε την διακοπή της επικοινωνίας (opt-out) επικοινωνώντας σε οποιοδήποτε στοιχείο επικοινωνίας της επιχείρησής μας.

  1. Όπου για την πραγματοποίηση της εμπορικής επικοινωνίας απαιτείται συγκατάθεση, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε εμπορική επικοινωνία από εμάς σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που θα μας δηλώσετε. Σε περίπτωση που μας δώσετε συγκατάθεση για επικοινωνία χωρίς δήλωση συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης αλληλογραφίας, θα χρησιμοποιήσουμε το email επικοινωνίας που μας δώσατε κατά την εγγραφή σας.
  2.  Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα σας;


7.1.    Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με εμάς και είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω (για παράδειγμα εάν διατηρείτε Λογαριασμό, αν είστε εγγεγραμμένοι, αν  κάνετε μία αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα,  κλπ. Τα δεδομένα παραμένουν στη βάση του eshop έως ότου αιτηθείτε τη διαγραφή τους (πχ σε περίπτωση αίτησης διαγραφής του λογαριασμού σας), εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται βάσει υποχρέωσης εκ του νόμου (πχ φορολογικούς σκοπούς) Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα διαγράφονται αμέσως μετά την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τηρούνται, ενώ κάποια δεδομένα (πχ τυχόν δεδομένα παραγγελιών) διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης.

7.2.    α) Τα δεδομένα επικοινωνίας σας καθώς και τα δεδομένα των προσωπικών σας επιλογών για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας μαζί σας τα διατηρούμε για πεντε (5) έτη από την τελευταία επικοινωνία σας μαζί μας (π.χ. πραγματοποίηση αγοράς, επικοινωνία κλπ) ή

β) μέχρι την άρση της συγκατάθεσής σας για καθέναν από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας, οπότε η Επιχείρηση  διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν τα χρησιμοποιεί εφεξής (με εξαίρεση όσα δεδομένα οφείλει να διατηρεί βάσει της εκτέλεσης της σύμβασης ή/και σε εκπλήρωση υποχρέωσης της εκ του νόμου π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις).

7.3.    Επίσης οι κλήσεις που πραγματοποιείτε στο κατάστημα καταγράφονται  και διατηρούνται για τρεις (3) μήνες.

  1.  Πώς μπορείτε να ενημερώνεσθε και να διαχειρίζεσθε οι ίδιοι τα στοιχεία σας;


8.1.    Επικοινωνώντας μαζί μας στα ανωτέρω στοιχεία
8.2.    Μέσω του Λογαριασμού σας στο e-shop, εφόσον έχετε δημιουργήσει Λογαριασμό κατά την εγγραφή σας στο e-shop.
8.2.1.    Στον Λογαριασμό αποκτάτε πρόσβαση με την εισαγωγή του e-mail σας ως ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης που θα δημιουργήσετε (τον οποίο οφείλετε να τηρείτε μυστικό και να διαφυλάσσετε πάντοτε καθώς και να ενημερώσετε την Επιχείρηση σε περίπτωση απώλειας ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης). Ο κωδικός πρόσβασης κρυπτογραφείται και δεν είναι δυνατή η ανάκτησή του παρά μόνο η αλλαγή του.

  1.  Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;


Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε στα στοιχεία επικοινωνίας της Επιχείρησης. Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω αναλυτικό πίνακα με τα δικαιώματά σας και την σχετική επεξήγηση (η αναφορά σε άρθρα κατωτέρω αφορά στον Γενικό Κανονισμό περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων 679/2016):

Δικαίωμα    Επεξήγησης

Πρόσβασης (άρθρο 15)    Μπορείτε να μας ζητήσετε να:
• επιβεβαιώσετε αν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
• να σας δώσουμε πρόσβαση σε όποια δεδομένα δεν έχετε στη διάθεσή σας
• να σας παράσχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ποια δεδομένα έχουμε, γιατί τα χρησιμοποιούμε, σε ποιον τα γνωστοποιούμε, εάν τα διαβιβάζουμε στο εξωτερικό και πώς τα προστατεύουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε, ποια δικαιώματα έχετε, πώς μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, από πού πήραμε τα δεδομένα σας (στο βαθμό που δεν έχουν ήδη δοθεί πληροφορίες στην παρούσα Πολιτική).
Διόρθωσης (άρθρο 16)    Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακριβή προσωπικά δεδομένα.

Μπορούμε να επιδιώξουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προτού τα διορθώσουμε.

Διαγραφής (άρθρο 17)    Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • οποτεδήποτε όταν δεν χρειάζονται πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή
  • αν έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία
    Μπορούμε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη:

–    για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση
–    για την εκπλήρωση άλλου νόμιμου σκοπού ή άλλης νομικής βάσης ή
–    για τη σύσταση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων της Επιχείρησης μας.

 

Περιορισμού επεξεργασίας (άρθρο 18)    Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε (δηλ. να διατηρήσουμε αλλά να μη χρησιμοποιήσουμε) τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν:
• η ακρίβειά τους αμφισβητείται (βλέπε Διόρθωση), ώστε να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους ή

  • η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγραφούν ή
  • δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να τα χρειαζόμαστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων ή υπάρχει άλλος νόμιμος σκοπός επεξεργασίας ή άλλη νομική βάση.

Φορητότητας (άρθρο 20)    Όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, ή στην εκτέλεση σύμβασης και γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα, μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να παράσχουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη μορφή που χρησιμοποιείται ευρέως, σε μορφή μηχανικής ανάγνωσης ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Ωστόσο το δικαίωμα αυτό, βάσει του νόμου, αφορά μόνον τα δεδομένα που έχουν χορηγηθεί από το ίδιο το υποκείμενο και όχι αυτά που συνάγονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας επί τη βάσει των δεδομένων που του έχει χορηγήσει το υποκείμενο

Εναντίωσης (άρθρο 21)    Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομική βάση το έννομο συμφέρον της Επιχείρησης ή την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.

Εφόσον ασκήσετε το δικαίωμα εναντίωσης, η Επιχείρηση έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι έχει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερτερούν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του υποκειμένου.

Ανθρώπινης παρέμβασης στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (άρθρο 22) 

Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, να αιτηθείτε ανθρώπινη παρέμβαση, να εκφράσετε την άποψή σας και να αμφισβητήσετε την απόφαση που ελήφθη βάσει της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.

Άρση συγκατάθεσης Δικαιούστε να άρετε την συγκατάθεσή σας, όπου προβλέπεται ως βάση της επεξεργασίας η λήψη της συγκατάθεσης. Η άρση γίνεται για το μέλλον.

10.    Ποιες είναι οι διαδικασίες για την άσκηση των δικαιωμάτων σας ;

Ταυτοποίηση    Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα άσκησης των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.

Κόστη    Δεν θα σας επιβαρύνουμε με κόστος για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Χρονοδιαγράμματα    Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε τυχόν έγκυρα αιτήματα το αργότερο εντός 15 ημερών από τη λήψη τους, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο από 15 μέρες για τους λόγους που παρατίθενται ανωτέρω.

Καταγγελία σε Εποπτική αρχή: Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική Εποπτική Αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αφού πρώτα επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξεύρεση λύσης στο οποιοδήποτε πρόβλημά σας. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

11.    Τι ισχύει για τη  χρήση τραπεζικών καρτών ;

11.1. Συλλογή ή / και Εξαργύρωση πόντων στο eshop μας: Στο πλαίσιο τυχόν συνεργασίας της εταιρείας μας με προγράμματα  επιβράβευσης τραπεζών για την συλλογή πόντων ή / και την εξαργύρωσή τους από εσάς στο eshop μας, αποκτούμε πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την συλλογή ή / και εξαργύρωση των πόντων σας στο eshop για τις πραγματοποιούμενες σε αυτό συναλλαγές μεταξύ του κατόχου της κάρτας και της Επιχείρησης.

11.2. Νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση της συμβατικής υποχρέωσης για την εκτέλεση του προγράμματος επιβράβευσης μέσω της χρήσης τραπεζικής κάρτας σας στις αγορές σας στο eshop μας για συλλογή ή / και εξαργύρωση πόντων. Μετά την αγορά σας μέσω κάρτας θα λάβετε ενημερωτική ηλεκτρονική επικοινωνία από την τράπεζα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας δηλώσατε για την κάθε συναλλαγή σας μαζί μας.

  1.  Ποιοί είναι οι τρίτοι αποδέκτες των δεδομένων σας ;

12.1. Για τη λειτουργία του e-shop και την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, η Επιχείρηση μας συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες οι οποίες αποκτούν πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την εγγραφή σας στο e-shop, τη διαχείριση του λογαριασμού σας, την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης αγοραπωλησίας και την εν γένει παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς, τη λειτουργική και μηχανογραφική οργάνωση της ιστοσελίδας μας καθώς και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί  και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων. Ενδεικτικά, τέτοιες συνεργαζόμενες εταιρίες είναι η εταιρεία που υποστηρίζει και φιλοξενεί τεχνικά το eshop, οι μεταφορικές/ταχυδρομικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τις παραδόσεις των προϊόντων, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (πχ τράπεζες, οργανισμοί πληρωμών, PayPal), οι πλατφόρμες αγοραπωλησιών, όπως ενδεικτικά skroutz, best-price τα social media,  google analytics κλπ.

Διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, πχ. αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά.

12.2. Η Εταιρεία διατηρεί κατά κανόνα τα προσωπικά σας δεδομένα εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

  1.  Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων σας;

Η Επιχείρηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών σας

Τα στοιχεία που υποβάλλετε στην Επιχείρηση διαχειρίζονται αποκλειστικά από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Επιχείρησης που τελεί υπό τον έλεγχό της.

 

  1.  Τι ισχύει για τα Cookies;
  2. Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να είναι λειτουργική ή πιο αποδοτική στη λειτουργία της, για τη βελτίωση της πλοήγησής σας, για να σας παρέχουμε τις πλήρεις δυνατότητες της ιστοσελίδας και για να διασφαλίσουμε την ορθή εμφάνιση του περιεχομένου.
  3. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε μια ψηφιακή πλατφόρμα, τα οποία, στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται ως μέσο αναγνώρισης του υπολογιστή σας. Τα cookies που τοποθετούνται από τον κάτοχο της ψηφιακής πλατφόρμας ονομάζονται «first party cookies». Τα cookies που τοποθετούνται από άλλους ονομάζονται «third party cookies». Τα cookies τρίτου μέρους επιτρέπουν την παροχή δυνατοτήτων ή λειτουργιών τρίτου μέρους (όπως αναλυτικά στοιχεία, διαφημίσεις και βίντεο) στην ψηφιακή πλατφόρμα ή μέσω αυτής. Τα μέρη που τοποθετούν τα third party cookies μπορούν να αναγνωρίσουν τη συσκευή σας τόσο όταν επισκέπτεται την ψηφιακή μας πλατφόρμα όσο και όταν επισκέπτεται ορισμένες άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

iii.    Τα cookies εγκαθίστανται μόνο εφόσον αποδεχθείτε την εγκατάστασή τους κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Με την αποδοχή των cookies κατά την είσοδό σας στην ιστοσελίδα μας, δηλώνετε ρητώς ότι έχετε αναγνώσει και κατανοήσει τις ειδικότερες προϋποθέσεις και όρους που αφορούν στην εγκατάσταση, τη λειτουργία και το σκοπό που εξυπηρετούν τα cookies και παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

  1. Εναλλακτικά, μπορείτε να μην αποδεχτείτε τα cookies. Στην περίπτωση αυτή θα εγκατασταθούν μόνον όσα cookies είναι απολύτως τεχνικά και λειτουργικά απαραίτητα για τη λειτουργία του eshop.

 

 

  1. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα για να συμμορφωθούμε με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμοι, οδηγίες, ή τεχνικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση αναθεώρησης διαδικασιών ή πρακτικών μας. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αναθεώρηση στην Πολιτική Απορρήτου μας με δημοσίευση της στην ιστοσελίδα